BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητό ημερολόγιο...


Αναρωτιέμαι που είναι αυτό το "άτιμο" πνεύμα των Χριστουγέννων;

Εντάξει, θα μου πεις πως όλα είναι ένα παραμύθι για τα μικρά παιδιά। Το καταλαβαίνω। Αλλά όταν έχεις χτίσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από τα Χριστούγεννα, όταν δηλαδή έχεις δημιουργήσει κανόνες για το πως πρέπει να στολίσεις, τι πρέπει να φας, τι ώρα να βγείς, τι δώρα να πάρεις κτλ που φαίνεται αδιανόητο που δεν υπάρχει και ένας συγκεκριμένο εγχειρίδιο συμεπριφοράς για τα Χριστούγεννα।

Βέβαια αγαπητό ημερολόγιο, οι άνθρωποι πρέπει να δρουν ελεύθερα μεσα στο σύνολο। Στα μέτρα του δυνατού βέβαια (άλλο θέμα αυτό) χωρίς να μπαίνουν σε νόρμες। Αλλά και πάλι επειδή, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουμε πήξει από όλη αυτή την ασυδοσία έκφρασης και λειτουργίας του τύπου "Ότι γουστάρω κάνω" καλό είναι να υπάρχει ένα know-how τουλάχιστον για τις γιορτές και μετά βλέπουμε.

Δεν λέω να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, μιας και έτσι ενοχλούνται τα εκάστοτε αντιεξουσιαστικά μου φρονήματα, αλλά έτσι για όσους αναρωτιούνται όπως εγώ.

Αυτά για τώρα αγαπητό ημερολόγιο. Α! και να σημειώσω πως αυτά τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα. Κυρίως, γιατί από ότι φαίνεται θα είναι τα τελευταία που συνοδεύονται με δώρο Χριστουγέννων.

xxx