BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Σήμερα συμφωνώ με ....

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010



Το ''εθνικό μας διαζύγιο''. Του Θανάση Χειμωνά (Media Soup)



Το μάτι μου έπεσε πάνω σε κάτι παράξενα μισόλογα στο Facebook.

Γρήγορα, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως κάτι τρέχει με την Λάτσιο. Ανέκαθεν ήμουν οπαδός της Ρόμα, αλλά έχω υπάρξει και αθλητικός συντάκτης, οπότε η είδηση μου κίνησε το ενδιαφέρον. Τι είχε συμβεί άραγε; Μήπως ο έτερος μεγάλος σύλλογος της Ρώμης χρεοκόπησε; Μήπως το πούλμαν του δέχτηκε επίθεση από Αγκολέζους αυτονομιστές όπως συνέβη με την εθνική Τογκό; Μήπως τον αγόρασε ο Μπομπ Κοζώνης;

Βάζοντας «Lazio» στο Google, δεν ανακάλυψα κάτι άξιο λόγου, όταν όμως δοκίμασα την λέξη με ελληνικούς χαρακτήρες, έμαθα το τρομαχτικό νέο.

Δυστυχώς φίλοι μου… Το love story της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου, ανήκει πλέον στο παρελθόν και το Πανελλήνιο συγκλονίζεται! Γνωστά περιοδικά ποικίλης ύλης εξέδωαν έκτακτο παράρτημα, αναφέροντας όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του δράματος, δεκάδες μάχιμοι δημοσιογράφοι (Ρούλα Κορομηλά, Φίλιππος Καμπούρης, Χριστίνα Λαμπίρη, Ντέσσυ Κουβελογιάννη κ.ο.κ.) βρίσκονται στις επάλξεις, σχολιάζοντας τις συνταρακτικές εξελίξεις ενώ το (αγαπημένο μου) Star περνάει ασταμάτητα κρόουλ και γεμίζει την οθόνη του με παράθυρα, προσπαθώντας να βρει τα αίτια του «Εθνικού Διαζυγίου».

Ωστόσο,θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ και στην άλλη πλευρά. Σε όλους αυτούς, που ωρύονται, επειδή η TV ασχολείται με τέτοια θέματα, αντί να μιλάει διαρκώς για τον λαό που πεινάει (λες και για την πείνα του λαού ευθύνεται η trash TV).

Σε όλους αυτούς, που επιτίθενται με ιερό μένος στα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για συνεχιζόμενη μείωση του επιπέδου των κατοίκων αυτής της χώρας (λες και ο νεοέλληνας αν δεν έβλεπε τη Μενεγάκη και τον Λάτσιο στο Star και το Extra Channel, θα διάβαζε την Οδύσσεια του Τζέιμς Τζόις και τα άπαντα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ).

Εγώ προσωπικά, διασκεδάζω αφάνταστα με όλη αυτή την κατάσταση και δηλώνω εντυπωσιασμένος από τον τρόπο, που ένα εξαιρετικά βαρετό και ασήμαντο γεγονός, αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον (από ψυχαγωγικής πλευράς), μόνο και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο «σερβίρεται» στο φιλοθεάμον κοινό.

Είμαι σίγουρος δε, πως –όπως σχολίασε και ο συμπαθής Γιώργος G-Poly Πολυχρονίου- «τελικά θα πρυτανεύσει η λογική».

Όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα μας.